HITRI DOBAVNI ROKI

ALU Elvial – hladni, termo

Izbira aluminijskih profilov
Na izbiro imamo Termo profil s toplotnim koeficientom Uf 2,4 W / m2K in” hladnih profili “s toplotnim koeficientom Uf 3,1 W / m2K.

 

Termo profili imajo vgrajen toplotni most po celotni dolžini profila, ki se uporablja za odvajanje zunanjega od notranjega dela. S tem se prepreči kondenziranje. Zato je priporočljivo, da se uporablja za zunanje namene medtem, ko se hladni profil brez toplotnega mosta uporablja za notranje namene.

 

Aluminijski profili brez toplotnega mosta se pogosto uporabljajo v notranjosti, kjer toplotna izolacija ni nujna ali v smislu enotne temperature po celotnem prostoru.

Aluminijsko stavbno pohištvo omogoča 30-50 let obstoja, neglede na vremenske vplive ali vzdrževanje. Vendar ima v primerjavi s PVC slabšo toplotno izolacijo.

 

Aluminij je estetsko prilagodljiv zato se veliko uporablja pri sodobnih poslovnih objektih. Prav tako pa ga je možno prilagajati v različnih barvah.

 

Oksidiranje
Oksidiranje predstavlja elektrokemijski proces, s katerim aluminijske profile ščiti pred korozijo in daje posebno metalizacijsko barvo.
Barvanje se izvaja s pomočjo anorganskih pigmentov. Omogoča rahlo odstopanje barve od izbranega vzorca. Eloksirani aluminija je odporen proti kislinam.

 

Plastifikacija
Plastifikacija predstavlja elektrostatičen proces zaščite aluminijskih profilov. Proces prevleke poteka v več fazah.