HITRI DOBAVNI ROKI

Steklo

Največjo površino okna zasede steklo. Termopan je konstrukcijsko steklo narejeno iz dveh ali več stekel. Steklo obsega 80% površine celotnega okna zato največ vpliva na toplotne karakteristike. Prevlečen je z butilnim trakom kar ga ščiti pred vlago in umazanijo. Hermetično zaprti prostor je lahko zapolnjen s suhim zrakom ali plinom argonom. Druga termična zaščita med notranjostjo in vgrajenim steklom je vroče taline. Torej ni nobene možnosti, da se pojavi meglica ali kondenz na notranji strani stekla.

Stekla imajo tri bistvene značilnosti, in sicer:

  • Koeficient toplotne prevodnosti
    • Steklo mora imeti čim manjšo toplotno prevodnost saj s tem znižujemo stroške. Enota za merjenje: W / m2K;
  • Solarni faktor je razmerje energije katera gre skozi steklo in celotne energije katera pride do stekla. Steklo mora imeti čim manjši solarni faktor, saj s tem sorazmerno zmanjšujemo stroške za klimatizacijo. Merilna enota:%;
  • Zvočna izolacija – koliko hrupa gre skozi steklo. Večja kot je zvočna izolacija, prijetnejše in udobneje je v našem domu. Merske enote: dB; 
Decibel Lestvica: Glasnost hrupa v sobi
 3 dB komaj slišal hrup
 10 dB  hrup se zmanjša za 50%
 20 dB  hrup se zmanjša za 75%
 30 dB hrup se zmanjša na 87,5%
 40 dB hrup se zmanjša 94.25%

Poznamo dvoslojno in troslojno  zasteklitev (debelina 24 mm in vse do 44 mm). V kombinaciji z argonom in nizko emisijskim steklom ali s tako imenovanim produktom – ClimaGuardSolar – dosežemo različne karakteristike stekla. 

Poleg tega obstaja več vrst stekla, kot so: 

FLOT

(Običajno) prozorno steklo, brez optičnih lomov. Najpogostejši debeline 4 mm. 

 

Peskano

Okrasna stekla so steklene ravne površine, z dekorativnim vzorcem, kjer je transparentnost stekla odvisna od gostote in strukture ornamenta. 

 

ARMIRAN termopan

Ojačano (žično) steklo, ki vsebuje žično mrežo v sredini stekla. V primeru zloma stekla, žica steklo zadrži, da se ne razleti. Načeloma to ni varnostno steklo, zaradi počenih steklenih delov ima steklo ostre robove. Standardna debelina 6mm. 

 

STOPSOL RUMENI

Stopsol steklo je “float” steklo pri čemer je pri postopku izdelave dodana kovinska prevleka (odbojna plast), ki selektivno vplivajo na prepustnost svetlobe (zmanjšuje prodiranje sončnega sevanja). Takšno steklo zagotavlja učinek ogledala. Prepustnost svetlobe STOPSOL rumeno steklo LT 17%, medtem ko je razmerje prenosa toplote 1,1 W / m2K. 

 

STOPSOL ZELENI

Prepustnost svetlobe LT 25%, medtem ko je razmerje prenosa toplote 1,1 W / m2. 

 

STOPSOL BLUE

Prepustnost svetlobe STOPSOL modro steklo LT 34%, medtem ko je razmerje prenosa toplote 1,1 W / m2K.

 

Lepljeno steklo

Lepljeno steklo je kombinacija dveh ali več float stekel. Stekla so običajno pritrjene na PVB folijo (polivinil-butanal).V primeru da steklo poči, ne razpade na majhne koščke, vendar se ti zalepijo na folijo. Zato se uporablja kot varnostno steklo. 

 

Kaljeno steklo 

Kaljeno steklo je toplotno obdelan. Na ta način se poveča čvrstost  in upogibnost. V primeru razbitja, steklo razpade na več manjših delov, kateri imajo tope robove, kar nam omogoča varnost uporabe. 

Naše priporočilo!

 

LOW-E Nizko emisijsko steklo napolnjena z argonom

Predstavlja izolacijsko steklo, ki zmanjšuje toplotne izgube za 60% v primerjavi z klasičnim dvoslojnim steklom. Na notranji strani stekla je tanka plast kovinskega oksida kar pomeni da odbija toploto. To še posebej velja v zimskem času, saj ohranja temperaturo v prostoru medtem, ko poleti toplota ne prodre v prostor. Plast je na notranji strani stekla in ni razloga, da se poškoduje.

Količina energije, ki prehaja skozi steklo merimo s koeficientom “U” v (W / MkVk).

Standardno dvoslojno steklo 4 + 16 + 4 K = 2,7, medtem ko enojno steklo LOW-E

 K = 1,1 koeficient za prehod energije 2,7 W / m2K, sončni faktor 20% LT in zvočna izolacija 35 db.

 

CLIMA GUARD SOLAR

ClimaGuard Sončna stekla s  koeficientom do 1,1 W / m2K, prepustnost svetlobe 58% LT in zvočna izolacija 39 dB.

Glavne značilnosti tega stekla je v neverjetni toplotni izolaciji. Pravimo mu tudi steklo “Štirje letni časi”.

Če ga primerjate s tradicionalnim izo- steklom, vam bo prihranil polovico stroškov za ogrevanje.

Ponavadi termopan steklo dopušča 80% sončne energije v prostoru, kar je pogosto neznosno. ClimaGuard je nizkoemisijsko steklo, kar bistveno zmanjšuje prenos solarne toplote ter omogoča samo 42% skupne sončne energije. Nizek prenos toplote povzroča nizko temperaturo v notranjosti stekla, kar posledično zagotavlja udobje v prostoru in velike prihranke pri uporabi klimatske naprave.

 

CLIMA GUARD PREMIUM

ClimaGurad Premium steklo z koeficientom prehodnost energije 1,1 W / m2K, prepustnost svetlobe 61% LT in zvočna izolacija 45 dB.

Obstaja tudi možnost ClimaGuardPremium steklo, ki je revolucija na tem področju.

Poleg vseh karakteristik v smislu toplotne izolacije ima nenavadno visok sončni faktor 63%. Tako zagotavlja odličen izkoristek svetlobe. 

 

CLIMA GUARD SOLARNA / float / nizkoemisijsko

Kombinacija teh treh stekel je za prave poznavalce in ljubitelje energetske učinkovitosti.

Takšna kombinacija stekla zmanjšuje hrup do 45 dB. Solarni koeficient je 61%, kar pomeni, da le 39% sončne toplote prodre v notranjost prostora. Prepustnost svetlobe je 60%. Koeficient toplotne prevodnosti je 0,6-0,9 W / m2K, s čimer vam strošek ogrevanja zmanjša do petkrat. 

 

DEKORATIVNI TRAKOVI

Steklo je lahko okrašeno z zlatimi in belimi trakovi. Dekoracija se nahaja znotraj steklene površine. Dekorativni trakovi estetsko vplivajo na vaš dom.